3. Juli 2024

Star Wars: The Acolyte - opdatering

Jeg synes lige, jeg skylder en opdatering omkring “The Acolyte”. Der er nu kommet mere “kød” på handlingen, og mere spænding rent fortællemæssigt. Faktisk så er der her i afsnit 6 kommet et spændende twist på hele handlingen.

Jeg skriver selvfølgelig igen meget overordnet og kryptisk, fordi jeg ikke ønsker at ødelægge oplevelsen for de af jer, der ikke har set de seneste afsnit endnu - eller først er startet på serien. Da TV-serieafsnit udsendes forskudt i Amerika og Europa er jeg f.eks ikke ubekendt med de amerikanske mediers evne til at spoile hele molevitten inden vi får afsnittet at se.

Serien har nu de elementer, jeg i hvert fald har savnet: Udvikling i historien. Karakterernes interaktionen med omverden, et plot som ikke er umiddelbart gennemskueligt og så den her fluffy ting, som er lige så svær at beskrive - det specielle feel, der gør Star Wars til Star Wars. Disneys serieformat er jeg ikke fan af - hvor afsnit 5 var hæsblæsende action, så er afsnit 6 ufattelig sløvt. Jeg er ikke bekendt med måden, man producerer på, men det virker som om, man har “skudt” hele serien i et hug, og så skåret den til, så den passer med 8 afsnit.

De to seneste afsnit har haft en gennemsnitlig længde på 35 minutter, hvilket er lidt for en serie. Serierne burde generelt være udgivet som “TV-film” i fuld længde, fremfor den her pinefulde venten på slutningen, som nok ender med en cliffhanger i afsnit 8… Mon ikke der kommer en sæson 2?

Bortset fra det - fine afsnit!