Om Simon...

admin 10. Juli 2023

En blog?

Ja da, Jeg kan godt lide at skrive - især om mine interesser og opdagelser i livet.

Uddannelse og erhverv

HHX, senere uddannet som mediegrafiker og datamatiker.

Driver mikro-webbureauet Hjorth & Hviid I/S sammen med en god ven. I løbet af vores ret lange “karriere” har vi lavet alt fra webshops, simple bookingsystemer, design-selv skiltesystemer osv. Nogle helt fra bunden, andre som integrationer til eksisterende content management systemer såsom Umbraco, Typo3 og Wordpress. I dag arbejder vi mest på vores egne projekter og vedligeholder stadig hjemmesider for eksisterende kunder, der har været med ombord i årevis.

Interesser (uprioriteret rækkefølge)

Nøgleord: Programmering (på enhver skærm, enhver platform), open source, grafisk design, rum og science fiction grøn omstilling, dyr og natur, demokrati og decentralisering, anti-monopolisme og mennesker med handicaps levevilkår.

Programmering og grafisk design er min helt store interesse. Jeg bekender mig ikke til nogen bestemt platform, men Linux og andre Unix-derivater og internettet er mest spændende i min optik, fordi det er leverandørneutrale platforme, hvor man kan modellere ting efter sit eget hoved. Lidt a’ la at bygge med LEGO-klodser uden at gøre det efter instruktionerne.

Jeg er politisk aktiv i Enhedslisten. Har været en del af vores lokale byrådsnetværk igennem en årrække og er aktiv i Enhedslistens landsdækkende handicappolitiske udvalg. Mit primære formål med mit politiske engagement er naturligvis, at vi får gjort samfundet nemmere at navigere i, hvis man får eller har et handicap. Samtidig banker mit hjerte for dyrevelfærd og naturen. At vi som mennesker anerkender vores rolle som “Jordens kustoder”. Vi bør lære at leve i symbiose med naturen, og ikke drive rovdrift på den, som har været kendetegnende for menneskeheden i århundreder.

Jeg lytter stort set al slags musik – fra jazz og blues til elektronisk musik i forskellige genrer.
Jeg har også en forkærlighed for rock og pop fra 80′erne, op til 00′erne. Så en ret bred musiksmag egentlig ;-)

Jeg nyder at “hacke” på Open Source-projekter og få alt til at køre Linux, på særligt gammelt hardware, så det kan leve så lang tid som muligt, har også mange års erfaring med udvikling og drift af servere såsom IIS, Nginx og Apache.

Handicapguiden.dk

Min store fritidsaktivitet er hjemmesiden Handicapguiden.dk, som jeg udvikler på regelmæssigt.

Jeg er kørestolsbruger med Cerebral Parese, og synes der manglede et site, der katalogiserer websites, der har handicapområdet som fokus.

På længere sigt håber jeg at kunne lancere yderligere tjenester på forskellige platforme med fokus på handicap. Det er blevet lidt af en livsmission for mig at se, om jeg kan gøre bare en lille forskel Fordelen ved at drive det som en hobby er, at jeg ikke skal tilpasse mig skiftende markedstendenser og sådan noget, men kan gøre tingene i mit tempo.

Fediverset.dk

En ny hobby er Fediverset.dk. The Fediverse er et verdensomspændende netværk af frie sociale medier, typisk drevet af privatpersoner, foreninger eller mindre- og mellemstore virksomheder, og jeg driver en Fediverset og kommer med inspiration til, hvordan man kommer igang, enten som bruger, serveradministrator eller udvikler.

Kontakt

E-mail: simon (snabel-a) simonjustesen (dot) dk
Mastodon: https://mstdn.dk/@simonjust