21. April 2023

Ubuntu 23.04 er på gaden

Nyeste version af Linux-operativsystemet Ubuntu er nu på gaden.
Hvis din computer kører den nuværende Ubuntu 22.04 LTS, så vil du opleve, at du ikke får besked om opdateringen - og hvordan kan det nu være?

Jo, det er, fordi man springer mellem Long Term Support-versioner, og ikke mellem de forskellige normale udgaver. Om man synes Ubuntu LTS-udgaverne er bedst for en, eller om det er de normale udgaver med et smallere release-vindue, det er en smagssag. Selv prioriterer jeg stabilitet over nye funktioner.

LTS-udgaver er generelt mere konservative. Selvom man må undvære alt det nye, så kan man til gengæld glæde sig over, at 22.04LTS modtager opdateringer helt indtil 2027. Normale udgaver, såsom 22.10 osv. har kortere supporttid.

Hvis din computer kører med 22.04LTS, så vil du først kunne opgradere til en ny LTS, når engang 24.04 LTS udkommer i april 2024 (versionsnr. passer med måned og år). Du kan se mere i Canonicals Ubuntu udgivelsesplan

Kan du ikke vente med at prøve “the latest and greatest”, og er ligeglad med langtidssupport, så skal du sætte “Software og opdateringer”-app’en til at gøre dig opmærksom på “enhver ny udgave”. Du vil så kunne opdatere din 22.04LTS til 22.10 og så videre til 23.04.

Nyheder i 23.04
Canonicals 23.04 Lunar Lobster side
Opgrader 22.10 til 23.04