19. January 2023

Farvel til Twitter

Efter 14 år som bruger på platformen, så blev det et farvel til Twitter i slutningen af sidste år. I hvert fald med min egen profil, og jeg kastede mig derefter over på Mastodon. Jeg synes den åbne Fedivers-tanke er megaspændende - men kan mærke at opslagene derovre fra den danske lejr bliver færre og færre. Måske afmatning efter julen? Det ville være megaærgerligt, hvis interessen går i sig selv, for der var en åbning, der kunne give det frie, åbne internet et push. Den danske del af det kommercielle internet er i hvert fald i en dårlig forfatning - se hvordan mediedanmark plastrer deres hjemmesider til med rekvalmer, og skjuler deres indhold bag betalingsmure. Næ, væk med silotænkningen, og hej til syndikering af indhold via Fediverset.

Og jo, det var lidt vemodigt at deaktivere og sidenhen slette profilen på Twitter. For selvom der er meget skrammel, så var der bestemt også mange interessante interaktioner med folk gennem årene.

Handicapguidens Twitter-profil består, selvom jeg generelt har haft svært ved at tiltrække følgere, mens det går ganske godt på Facebook og Instagram. Jeg har lidt svært ved at definere, hvilken slags indhold, jeg skal servere, som samtidig er autentisk og spændende. Folk forventer måske et lidt mere personligt islæt på sociale medier, men ‘guiden handler jo ikke om mig, men om alle andre. Jeg kunne godt tænke mig mere aktuelt indhold, og har tænkt på at begynde at skrive nyheder for ligesom at brede kendskabet ud til handicapområdet. Vi er faktisk mange, men hver enkelt interesseområde har sin egen lille boble.

Problemet er bare, der er langt imellem fremskridtene på handicapområdet i samfundet i øjeblikket, så jeg er lidt nervøs for, om sitet får en negativ “aura”. Man kan vælge at fokusere på fremskridt i sin dækning, men det er måske også at fornægte virkeligheden. Svær balance.

Jeg spekulerer videre … :-)

Add comment

Fill out the form below to add your own comments