3. August 2022

Humørboost på 10 sekunder: Log af…

Hvis jeg skal gå Facebook-skaber Mark Zuckerberg lidt i bedene, så har han ret, når han i medierne med jævne mellemrum postulerer at social medier bringer mennesker tættere sammen. Jeg har i hvert fald oplevet den sociale mobilisering på mange punkter, og var næppe begyndt at gå i “Linux-computerklub” eller blevet politisk aktiv, hvis det ikke var for de sociale medier

De sociale medier kan også bringe de negative følelser frem, og tvinge en til at dvæle ved den. Vi kan nok hurtigt blive enige om at verden er i en sørgelig forfatning i disse tider med klimakriser og krige, og politikere, der sover i hængekøjen istedet for at give samfundets udsatte flere muligheder. Internet, radio og tv-medier forstærker den negativitetsspiral, fordi der er et virvar af meninger og analyser.

Vi kan ikke løse verdens problemer individuelt, de skal løses kollektivt. Hvis vi skal bevare vores forstand som individer, så er vi nødt til at give hjernen en pause fra alle indtryk indimellem, og forsøge at finde alle de oaser af lykke, vi kan.

Så mit simple råd: Log af.

Væk med Twitter, væk med Facebook og de andre sociale medier for en tid. Jeg behøver heller ikke se nyheder hver dag. Jeg skimmer måske overskrifter ca. hver 4. dag. Jeg har faktisk oplevet at de diskuterede nøjagtigt det samme, da jeg tændte for nyhederne igen. Beskeder fra mine tætte relationer får jeg jo stadig. Det, at man tager en slapper, gør jo ikke en ignorant ift. hvad der foregår ude i verden. Man er også nødt til at pleje sit mentale jeg.

Det er meget individuelt, hvad man slapper af med, men det er for mig at dyrke mine interesser temmelig intensivt, og jeg kan mærke, det gør godt!