1. August 2024

Battlestar Galactica Reboot

Det er efterhånden længe siden, at vi har hørt noget fra Battlestar Galactica-lejren (BSG). Og nu kan vi så komme til at vente endnu længere, for skrivearbejdet på Peacocks nye serie er droppet, melder scifi-sitet Dark Horizons. Tak til Kristoffer Abild for at poste et link til historien på Mastodon.

Jeg ved ærlig talt heller ikke, om der er brug for en ny serie pt. Jeg tror, hvis jeg skulle skrive den, så blev det en prequel i Ronald D. Moores eksisterende univers fra Battlestar Galactica: Reimagined Series.

Rummet er som bekendt stort, så der er stadig “rum” (badum-tsssch) til flere historier der. Der mangler også en ordentlig slutning på Caprica-serien, som fortalte om begivenhederne, der ledte op til BSG. Caprica havde spændende elementer, men væltede lidt for meget over i alternate reality/teenage-drama, og den tror jeg ikke helt folk købte. Hvis du vil dykke mere ned i Caprica, så har linker jeg til SciFi-Zones review i linksektionen nedenunder.

TV-kanalen Syfy prøvede senere at bringe historien tilbage på sporet med Battlestar Galactica: Blood & Chrome, hvor man følger Battlestar Galactica-kommandør William Adama som ung. Midt i det hele blev det meldt ud, at serien flyttede og blev lanceret på onlinekanalen Machinima som en webserie i meget små bidder. Husker jeg ret, så var afsnittene af ca. 12 minutters længde - og det var virkelig et skidt format. Det krævede meget dedikation at hænge på, men det gad yngre-Simon godt, for jeg var megahooked på hele BSG-universet.

Historien i Blood & Chrome var ganske fin, men jeg tror ikke det gjorde noget godt for TV-filmen, at den blev losset over i ukendt territorie på et relativt lille, ukendt medie. Den blev senere vist i fuld længde på Syfy, men den kanal har vi jo desværre ikke adgang til i Danmark. Blood & Chrome udkom senere på Blu-ray, og det var så det sidste, vi hørte til BSG. Det er sgu efterhånden 13 år siden :-/

Og ja, jeg kunne godt tænke mig at se mere, men spørgsmålet er, hvordan en 2024-udgave ville se ud? Er en Cylon-uprising stadig spændende? Det kommer helt an på, hvordan historien skrives, og jeg forstår godt, det kan være svært at løfte arven fra Ronald D. Moores udgave.

Links

Dark Horizons: Peacock Scraps Battlestar Galactica
BSG: Blood & Chrome hos Youtube Film
Sci-Fi Zone: Caprica - The Forgotten Battlestar Galactica Series