6. Juni 2024

Rumnørderi

Er du rumnørd ligesom mig, så er det altså virkelig sukkertøj, at rumfartsorganisationerne har fået gang i deres videoplatforme. Jeg er vant til at læse masser af nyheder osv., men det er noget helt andet at få tingene præsenteret visuelt.

ESA og NASA har ganske vist eksisteret på Youtube i en del (rum)tid, men når de driver deres egne medier har de mulighed for at præsentere emnerne på en anden mere dybdegående, fokuseret måde.

Jeg kan f.eks se, at der er flere klip på ESAs On Demand med den danske astronaut Andreas Mogensen, som jeg ikke har fået set endnu. Det har også været essentielt for mig, at kunne dykke dybere ned i materiale for at få en forståelse af, hvor meget arbejde, der egentig indgår, når man f.eks skal planlægge en rummission, og hvem de dygtige mennesker er, der udfører visionen.

Link: ESA Video On Demand

En sjov detalje med ESAs streamingudbud er, at en del af det er holdt som traditionelt flow-tv, hvor du har programmer, der kører på bestemte tidspunkter. Det kan synes gammeldags, men det gør måske, at an dumper ind i et program, som man ellers ikke ville have set :D

NASAs streamingtjeneste - NASA Plus - er også virkelig godt skruet sammen. Jeg tænker på den som “Netflix for rumnørder”. En fed detalje er, at de har en omfangsrig tidszoneomregner på deres Scheduled Events side. Du kan f.eks meget højaktuelt se indslag om, hvordan det går med Boeings Starliner.

Link: NASA Plus

Add comment

Fill out the form below to add your own comments