3. Maj 2024

Ubuntu Linux 24.04 LTS udgivet

Lidt “late to the game”, men bedre sent end aldrig, ik’? ;-)

En af de ting, der undrede mig mest, da jeg var ny Ubuntu-bruger var, at jeg aldrig fik besked med det samme om opgraderingen via app’en “Softwareopdatering”, når der kom en ny Long Term Support-udgave. Det er der en årsag til:

LTS-udgaverne er til dem, der vægter stabilitet over nye features.

Hvis du har sat “Softwareopdatering” til kun at gøre dig opmærksom på nye udgaver ved hver LTS-udgivelse, og du sidder med den gamle Ubuntu 22.04 LTS, så vil du først blive gjort opmærksom på den nye udgave, når det første bugfix-release 24.04.1 LTS kommer d. 15. august 2024. Det giver Canonical tid til at luge ud i de fejl, der evt. har været ved udgivelsen i april 2024.

Bruger du Ubuntu 23.10 (Mantic Minotaur), skulle du gerne have fået besked om opgraderingen allerede nu, evt. kan du skrive

sudo do-release-upgrade

i terminalen, for at igangsætte installationen manuelt (husk som altid backup).

Update: Opgraderingen gik fint. Men jeg skulle faktisk bruge

sudo do-release-upgrade -d

for at tvinge en opgradering frem. ‘-d’ bruges normalt til udviklingsudgivelser, men downloaden identificerer sig som den fulde 24.04 LTS, så den skulle være god nok :) Under opgraderingen vil updateren spørge, om den skal erstatte nogle eksisterende konfigurationsfiler. Har du lavet manuelle ændringer i de pågældende filer, er det en god idé at kigge dem igennem, ellers kan du roligt lade updateren overskrive de eksisterende.

Links

Ubuntu: Noble Numbat Release Notes