23. April 2024

En stensikker cachebuster!

Har du nogle gange undret dig over, at dit CSS og Javascript-indhold ikke er blevet opdateret korrekt, når du har lavet opdateringer på dit website? Når en browser forespørger på en url, sender webserveren to headere “Last-Modified” og Etag-information tilbage, der fortæller browseren om det er tid til at opdatere indholdet, der ligger i browserens cache.

Det burde virke som smurt - det gør det desværre ikke altid. Ej heller selvom du f.eks har aktiveret “Deaktivér cache” i Firefox’ webinspector.

Aber dann haben wir anderen metoden! ;-)

Hvis du klistrer en parameter på dit stylesheet-url, så fortæller du browseren, at det her element “skifter form”, så den må ikke cache indholdet.

<link rel="stylesheet" href="stylesheet.css?v=1">

Parameteren kan du så opdatere, når du lægger et nyt stylesheet eller Javascript op med ændringer, eller du kan være kreativ og smide en stump kode på, der genererer et tilfældigt tal ved hver pageload, så slipper du for at justere tallet/tallene manuelt.