25. Marts 2024

Et smugkig på UI’en i Penpot 2.0

Hvis du står og mangler et webbaseret værktøj til interfacedesign og prototyping, så prøv at tjekke Penpot ud. I videoen ovenfor vises nogle af forbedringerne i den nye UI i det kommende Penpot 2.0.

Penpot er Open Source, skrevet i Clojure, som er en Lisp-dialekt, der kører på Javas VM. Du kan vælge at få en konto hos Penpot og lade dem slås med serverdriften, eller selfhoste, hvis du har lyst.

Jeg har prøvet at installere Penpot via Docker på min server, og det var en smertefri proces. Det jeg synes, mangler, er en dybere integration med f.eks Scribus, Krita, GIMP og Inkscape, så man nemmere kan bevæge sig mellem online og offline workflows. Penpot udstiller et API, som man kan kalde via sine offline-programmer (eller mobil/webapps), så det er muligt at lave ret juicy stuff.

For “offline” eksisterer trods alt stadig, og jeg kan se en fordel i, at Penpot integrerer sig med andre Open Source-værktøjer. Det er den form for integration, der har gjort, at Adobe længe har været markedsledende indenfor grafisk software.

Det lille minus med manglende offline-integration rokker dog ikke ved, at Penpot er et supergodt, helstøbt produkt, som jeg synes bare bliver bedre og bedre. Måske bør jeg støve min mikrofon af, og lave en rundvisning på dansk?

Penpots website: https://penpot.app
Penpots Github-konto.

Link: English translation of this post (Google Translate)