17. Marts 2024

Andreas Mogensen på Jorden igen, og lidt om Open Space Project

Så fik vi ESA-astronauten Andreas Mogensen ned på Jorden igen i god behold. Supergodt!

Jeg kan stadig ikke få armene ned over, at vi har haft en dansker i rummet. Det havde jeg godt nok aldrig troet ville ske, men det gjorde det - og så i vores tid! Takket være internettet og rumfartorganisationernes ivrighed efter at fortælle om forskning og fremskridt, så har mange ting ved Andreas’ færd kunne streames direkte. Det er fænomentalt!

Hvis du vil prøve at docke på ISS, så har SpaceX lavet en dockingsimulator, du kan lege med i din browser - det er altså ikke helt nemt ;)
https://iss-sim.spacex.com/

Open Space Project

Jeg har lige opdateret listen over Space Exploration-software, med Open Space Project. Et fedt projekt, hvor du kan udforske rummet og downloade nye pakker med flere features.

https://simonjustesen.dk/2023/11/22/space-the-final-frontier

Jeg går og overvejer om jeg skal kickstarte mit “Space”-mikrosite igen - der sker en del ting i rumindustrien pt. Og så synes jeg bare generelt, der er alt, alt for lidt om rummet i medierne. Det er sådan en nørdeting, åbenbart - selvom forskningen også gavner os her på Jorden. So, the more (sites), the merrier.

Men i så fald skal det kunne leve selvstændigt, og så vil jeg nok trække på en masse feeds udefra. Jeg lavede jo på et tidspunkt en RSS-weblæser, der kunne læse forskellige sites’ feeds og bringe dem her i overskrifter, det tror jeg egentlig, jeg vil udforske igen.

Det kræver så at jeg får sorteret kilderne, for jo, der var godt nok mange fine informationer, men det var ikke alle feeds, der fungerede lige godt - nogle af sites’ne anede tydeligvis ikke, at de havde et feed, så det fremgik ikke altid af overskriften, hvad indholdet i nyhedsindlægget var (f.eks Wordpress udstiller et RSS-feed automatisk, der er bundet op på blog-delen af softwaren). Så der skal grovsorteres. Men det kunne sagtens blive rigtig godt :-)