3. Januar 2024

Nye Ace of Base-remixes

Ja, ok - helt nye er de ikke, men jeg har lige opdaget dem ;-)

Godt nytår i øvrigt - lad 2024 blive awesomenisse!

De fleste, der kender mig, kender mig måske som stornyder af elektronisk musik - electro, synthwave, house og techno. Jeg plejer at give Commodore 64′eren og Amigaen skylden for, at jeg kan lide “bip-bip”-musik. Men min musiksmag er ret bred og spænder over Dire Straits, Bryan Adams, Depeche Mode, Queen, Texas, DAD, Kim Larsen, Cut’n'Move, Gnags, Sound of Seduction og Dr. Baker osv. Og så er jeg stor Ace of Base-fan, og dem handler opslaget primært om i dag.

Bandets “Happy Nation”-udgivelse blev råspillet højt og voldsomt i mit barndomshjem. Nærmest indtil kassettebåndet endte som båndsalat. Da jeg fik en CD-afspiller skulle jeg selvfølgelig have dem på CD. Det var “Happy Nation” i en U.S. udgave, som omfattede f.eks “The Sign” og “Don’t Turn Around”. Den udkom senere - i 1993 - da bandet tog til USA efter kæmpesucces’en i Europa.

Jeg kan huske, at Ace of Base der tilbage i 90′erne nærmest konstant i medierne blev sammenlignet med ABBA, fordi AoB-bandmedlemmerne tilnærmelsesvist godt kunne minde om dem i deres fremtoning. Det synes jeg var lidt synd, for AoB havde deres helt egen unikke “sound”, der emmede af 90′er-optimisme. For folk, der kender numrene og kan lide dem, er de selvfølgelig legendariske. Jeg er overbevist om, at selv her mere end 30 år efter “Happy Nation” kom ud, ville de stadig ende som hits, hvis de blev udgivet i dag.

Personligt kan jeg lide alle hits’ne - det tager for lang tid at nævne dem, for der er dælme mange gode. Men også i særdeleshed de mere specielle 90′er techno-agtige numre såsom “My Mind”, “Dancer in a Daydream” og “Fashion Party”.

Helt generelt, så trænger den globale musikscene trænger til en vitaminindsprøjtning. Muligvis “gammelmandssnak”, men det er f… ikke meget nyt pop, jeg orker at høre. ;-)

Ace of Base eksisterer vist kun på papiret i dag, men det faktum, at der dukker remixes op, er en fed måde at holde musikken i live på, for man kan dermed håbe, at nye potentielle fans så også finder vej til den originale musik. Kvaliteten af de nye remixes varierer meget - men jeg faldt som sagt over nogle, som jeg synes holder 100%. Det er “Cruel Summer (Prophecy Remix)” af Prophecy, og Faustix’ nyfortolkning af “Beautiful Life” på Youtube. Videoerne findes nederst i opslaget her.

Ace of Bases officielle Youtube-kanal findes her: www.youtube.com/@AceOfBase. Kanalen er et rent paradis for fans. Og så må du ikke snyde dig selv for “The Story”-dokumentaren.

Remixes kan downloades til offline-brug, links findes i kommentarsporet på de respektive kanaler. Klik på nummerets titel eller nederste Youtube-logo for at komme dertil.

Bonusinfo: Ace of Base har for nogle måneder sidenudgivet en “Beautiful Life - The Singles” megacollection. Unboxing-videoen med Jenny og Jonas kan ses her.

Pyh.. Det bliver lange blogindlæg, når jeg stryger ud af en tangent. Hæhæ.

Det var egentlig remix’ene, vi kom fra: