5. November 2023

Drømmesetup!?

Go’ lørdag-søndag! (Bubber-i-badekarret-energisk-hype)

Jeg har simpelthen fundet det fedeste terminalsetup til Linux, synes jeg i hvert fald selv ;)

Alacritty (GPU-accelereret terminal)
Zellij (tmux-alternativ skrevet i Rust)
AstroNVim (IDE-agtig opsætning af neovim)

Jeg er stadig vim/neovim-novice - men jeg begynder at forstå, hvorfor mange programmører sværger til editoren, efterhånden som jeg får lavet en konfiguration, der er min egen, og at jeg lærer at holde nallerne væk fra musen. Samtidig er Alacritty-terminalen lynhurtig at arbejde med, men - jeg synes det er ærgerligt at udviklerne ikke prioriterer, at man kan have ting åbent i tabs. Det er faktisk ligefør, jeg kunne undvære Zellij, hvis det havde været tilfældet.

AstroNvim er skægt. Jeg krydser dog fingre for, at det ikke “knækker”, som det plejer (ok, nu jeg læser dette et par dage senere var det sgu en overdrivelse.. Men det hænder…) .

Jeg har før prøvet, at nvim-komponenter lige pludselig er stoppet med at virke, og så er jeg flygtet tilbage til Visual Studio Code. Jeg har ikke den store lyst til at bruge min effektive tid på at løse problemer med de værktøjer, jeg bruger. Mit mål med at kaste mig over Neovim var netop at vende tilbage til noget, der minder om simplere tider. Et emne til en anden dag kunne være, de toolchain-problemer, som moderne udvikling har ført med sig.

Mine konfigurationer:
Alacritty config
Minimalistisk Zellij