30. Oktober 2023

Hvordan var BBS’erne?

Da jeg var teenager, nåede jeg lige akkurat at stifte bekendtskab med BBS’erne - Bulletin Board Systems - inden internettet eller WWW - World Wide Web - for alvor tog over herhjemme.

Skulle man besøge et BBS, skulle man først ringe op til en anden persons computer med sit analoge modem, og vente på, der blev skabt forbindelse via telefonlinien. Det var ikke sikkert, man kunne få forbindelse, hvis alle linier var optaget. Ja, der er sgu sket noget siden, hva’? :-)

Jeg husker ikke andet, end at jeg kiggede rundt, for hvis ikke man lige kendte nogen, så var det svært at springe ind i en samtale. Man kunne spille specielle BBS-spil, f.eks Trade Wars eller lure på ASCII/ANSI-grafik.

Filoverførsler tog en krig, og det var møgdyrt at være koblet op, særligt i dagtimerne (mener det var 32 øre pr. minut på et tidspunkt), så det var bedst at være online om aftenen/nat og om søndagen. Uanset, så var det noget ganske specielt. Det var første gang, jeg virkelig følte, at hele verden blev en lille smule mindre.

Det var først, da svenske Tele2 med Get2Net kom ind på markedet, og da WorldOnline blev etableret, at der begyndte at ske noget med priserne. For sidstnævnte reducerede først prisen til 3 øre pr. minut på udvalgte tidspunkter, og senere kom der “flatrate”, hvor man kunne betale en fast månedlig pris, og så kunne man surfe lige så tosset på det fremadstormende internet, som man ville.

Hvis du vil prøve at få en fornemmelse af, hvordan det var at bruge et BBS og hele miljøet omkring det, kan jeg anbefale denne playliste fra Al’s Geek Lab:

> Back to the BBS

Add comment

Fill out the form below to add your own comments