Tilbage til oversigten

Tal ting op

Wednesday, August 14, 2019

En artikel i et af de lokale nyhedsmedier, fik mig til at remse op, hvad min kære hjemby Randers egentlig har at byde på. Jeg er født og opvokset i byen, og stolt af at bo her.


Slutresultatet på min tankevirksomhed var overvældende positivt: I tager så meget fejl, hvis I tror, at byen kun handler om Mokai, kriminalitet og Shox-sko. Jeg kan nævne - Randers Regnskov, Memphis Mansion - Elvismuséet og restaurant, Escape Rooms. Byens kulturhus med de mange lokalhistoriske udstillinger, et rigt foreningsliv, Gudenåen, og den gamle fine midtby (ikke altid et plus for mig i kørestol, men jeg kender efterhånden smuthullerne ;) Byens hospital hædres igen og igen for sin fantastiske tilgang til økologi. Vi har en årlig science fiction-festival, hvor folk strømmer til fra nær og fjern. Måske husker du elbilen Ellert'en fra 80'erne? Den er også bygget her. Kigger man i kommunens erhvervsnyhedsbrev, så ser man et vidnesbyrd om, at der sker en masse på erhvervsfronten. Det tager ikke mange minutter at komme ud til E45, så byens placering er helt idéel

Det bringer mig til sagens kerne:
Jeg har lige brugt en masse linier tekst på, at fortælle hvor fed egentlig Randers er, når man kender den. Måske tænkte du undervejs, hvad netop dét havde med bloggens overskrift at gøre.

Svaret er: Alt..

Jeg kunne have påpeget fejlene? Men tjener det noget formål? Nej... Så ville blogindlægget blot blive endnu en ærgerlig fortælling i forhold til et stereotype billede, man kunne vælge at tegne af byen.

Overordnet set... Jeg er træt af negativitet. Vi bruger som samfund helt vildt lang tid på de sociale medier, i dagspressen, på arbejdspladsen etc. på at påpege fejl om mangler ved hinanden og vores omgivelser. Hvad gavner det? Intet.

Er jeg nogen helgen på det område? Gid jeg var. Jeg kritiserer sjældent mennesker, men bruger forholdvis meget af min vågne tid på at kritisere forholdene for handicappede i samfundet (det kræver nok et blogindlæg for sig), så nej, ingen helgen. Men jeg er - undskyld udtrykket - fandme også velvidende om, at jeg skal være klar med verbale skulderklap til de mennesker, der prøver at gøre en forskel.

Kritik er på sin plads, når den er berettiget, præcis og konstruktiv, for så kan man lære. Det er en kunst i sig selv, at finde ud af, hvordan den skal leveres. Men når den er leveret, så bør man bakke op om den forandring, der skal ske. Der er ingen, der vinder ved, at vi vedbliver at fortælle folk, at de skal blive ved med at dukke nakken... Overhovedet. Det er klart sjovest at levere ros. Prøv, og observér hvad der sker bagefter! Vi kan udrette fantastiske ting sammen, hvis vi støtter hinanden.

Kilde: https://amtsavisen.dk/randers/Opsang-til-randrusianerne-Rank-ryggen-og-hold-saa-op-med-at-sige-men/artikel/458765