Tilbage til oversigten

Backtracking...

Saturday, September 7, 2019

Projekt "Handicapvenlige-apps-på-USB-stick" er ikke glemt, men parkeret lidt


Ja, jeg har jo valgt at parkere det projekt, jeg har skitseret i mit tidligere blogindlæg. Idéen var, at en person med handicap kunne tage sit operativsystem med på en USB-stick, og så tilgå sine normale handicapvenlige apps fra en hvilken som helst computer, f.eks hvis man lige gik en tur på biblioteket, besøgte Tante Oda eller lign. Men fascinationen over teknologien og mulighederne løb vist af med mig.

Ud fra et sikkerhedsmæssigt aspekt, så skal man passe meget på med at sætte fremmede USB-sticks i sin computer. Selve drevet kan indeholde skadelige filer, som potentielt inficerer computeren eller et helt netværk. Derudover så kan microcontrolleren, der bl.a. identificerer drevet overfor computeren, også omprogrammeres til andre nasty ting. Det er naturligvis det mest langt-ude scenarie, jeg kan finde, men det foregår, så alle offentlige computere burde faktisk have fjernet deres USB-adgang, hvis det ikke allerede er noget de forskellige IT-afdelinger har fokus på (så bør de i hvert fald få det).

Det gør i hvert fald, at jeg ikke sigter efter "boot-fra-USB"-modellen, og derfor ryger lidt af potentialet i idéen med en "handicapOS".

Øv.. Så op på hylden med den idé - men det var trods alt lærerigt, jeg lærte en del om, hvordan Linux er skruet sammen, og det giver lyst til at udforske endnu mere, selvfølelig med en kobling til at forbedre hverdagen for handicappede. Jeg synes også det er vigtigt at vise, at det altså ikke nødvendiigvis behøver at være de store IT-mastodonter, der behøver sætte dagsordnen for hvordan computere bruges. At der også er plads til mindre, specialiserede systemer.

Arbejdet fortsætter - idéen er bestemt ikke sluppet endnu :)